НОВИНИ

Всяка събота по БНТ1: Специализираното предаване „Туризъм.БГ“

На 29 септември по БНТ1 започва седмично телевизионно предаване, посветено на българския туризъм. Новата продукция „Туризъм.БГ“, с водещ Мирослав Димитров, ще се излъчва всяка събота от 11:00 часа с повторения по БНТ4 за аудиторията извън пределите на страната.

bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 27.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Всяка събота по БНТ1: Специализираното предаване „Туризъм.БГ“

Специален гост в първото издание на предаването ще бъде министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова. В седмицата, в която отбелязваме Световния ден на туризма (27 септември) министър Ангелкова ще коментира постиженията, проблемите и перспективите пред българския туризъм. Тя ще направи равносметка на изминалия летен туристически сезон и ще представи предимствата от въвеждането на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свързва в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, НАП, МВР, НСИ и общините.

Гост в студиото ще бъде и водещият на културно-информационното предаване на БНТ „Култура.БГ“ Михаил Заимов, който е известен със страстта си към подводното гмуркане и фотографията. Това лято той се включи в доброволческата операция по предотвратяването на изтичането на мазут от потъналия преди 100 години кораб „Мопанг“ край Созопол.

;

Зрителите ще имат възможност да видят различен поглед към Пловдив като туристическа дестинация. „Градът на седемте тепетата“, избран за Европейска столица на културата за 2019 година, ще бъде представен не само със своето богато културно-историческо наследство, но и с изненадващите атракции, които предлага.

В следващия брой на предаването „Туризъм.БГ“ на 6 октомври гост ще бъде заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика на Република България Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повечето гръцки пристанища остават затворени заради силен вятър
Повечето гръцки пристанища остават затворени заради силен вятър
БСП: Липсата на кворум не е саботаж
БСП: Липсата на кворум не е саботаж