Звездите на диското вече са в България за концерт в НДК. Шейла Бонник от "Бони М", Прешъс Уилсън, Сандра и Братя Аргирови ще пеят тази вечер в Зала 1 на НДК. Дамите дадоха специално интервю за БНТ.

Билетът за България често е ръцете на диско-кралиците. И може би, защото мястото не им е никак чуждо, намерихме с какво да изненадаме Прешъс Уилсън.

- Знаете е, че ли фондът на БНТ пази кадри как пеете на Каменната река на Витоша?
Прешъс Уилсън: Ооо, искам да видя това видео. Не си го спомням. Било е толкова отдавна. Очаквам го с нетърпение. Понякога не си спомням с точност къде и кога се е случило нещо.

През няколко години Шейла Бонник, Прешъс Уилсън и Сандра пеят пред българската публика.

Сандра: Много харесвам българската публика! Знам, че имам много фенове тук през всички тези години. Винаги са в контакт с мен, знаят всичко за мен. Знам, че и утре ще бъдат отново с мен на концерта, за което много се радвам!
Шейла Бонник: Мисля, че нещата се променят. Хората повече ценят световната музика.

Диско кълбото е като емоция. Завърта се, за да отиде при публиката и се връща отново. Така Шейла Бонник, Прешъс Уилсън и Сандра усещат и хората, обикаляйки и земното кълбо със своята музика.

Прешъс Уилсън: Музиката винаги е свързана с много важни, лични преживявания. Навява спомени. Музиката надживява своето време.
Шейла Бонник: Много хора обичат диското заради щастието, което носи, в най-простата му форма. Докато слушате тази музика, се чувствате щастливи. Забравяш за всичко. Искаш само да танцуваш и да се усмихваш. Осен това кара сърцето ти да бие.
Прешъс Уилсън: Това е защото и самата музика е доста човешка. Създадена с истинско пеене и музикални инструменти, а не от машини. В нея хората влагат своята любов и емоция. Танцуват и общуват. Другото е темпото - дори да не можеш да танцуваш, се движиш. Фактът, че е диското е надживяло своето време, е показателен. В много страни има специални концерти и фестивали с музика от 70-те и 80-те.
- Търсите ли блясъкa и светлината на диското и в живота?
Шейла Бонник: Светлината от въртящото се дискотечно кълбо, достига до всички нас. Усещаме я, докато танцуваме.
Прешъс Уилсън: Разбира се! Когато си на сцената, усещаш светлината вътре в теб. Да изразиш себе си, докато пееш за публиката, е начин да предадеш тази светлина. И колкото и да си уморен, когато дойде време за шоу, всичко се променя.
Гледайте цялото интервю със Сандра в събота, в предаването "Денят започва с Георги Любенов".