НОВИНИ

Специалността, която избират студентите, разкрива характера им

Датски психолози установиха връзка между университетските специалности и основните черти на характера, съобщиха в. "Дейли мейл" и "Дейли телеграф".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:56, 28.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
специалността избират студентите разкрива характера

Тези, избрали икономика или право, "не са толкова мили", но са и "по-малко невротични" от насочилите се към други специалности. Те са по-егоистични и не се ръководят много от чувствата, но пък са душата на всяка компания.

Юристите, икономистите, медиците и избралите политически науки са много по-екстровертни от останалите. Що се отнася до щедростта, услужливостта и вежливостта, учещите право, бизнес и икономика се представят много лошо.

Представителите на хуманитарните специалности и изкуствата са по-открити, любознателни и с повече въображение. Те обаче са невротични и не са съвестни. Икономистите са екстровертни, но нямат много въображение и не се вълнуват толкова от чувствата. Те са средно съвестни и невротични. Юристите са екстровертни, но не са открити и приятни, те са средно съвестни и невротични. Инженерите са средно невротични и съвестни. Въображение нямат. Избралите да учат наука са любознателни, с въображение, чувствителни. Те са по-екстровертни от останалите групи и средно невротични.

Ана Ведел от университета на Орхус е анализирала данни за 13 000 студенти, участвали в 12 отделни изследвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томаш Бердих е фаворит за третата уайлд кард за турнира на АТП в София
Томаш Бердих е фаворит за третата "уайлд кард" за турнира на АТП в София
ГЕРБ и РБ продължават да настояват за разпускане на ВСС
ГЕРБ и РБ продължават да настояват за разпускане на ВСС