НОВИНИ

Спецоперация в Галиче: проверяват кмета Ценко Чоков

Прокурори и полиция влязоха в село Галиче. От държавното обвинение и МВР проверяват цялостната дейност на кметството през последните пет години. По разпореждане на главния секретар на вътрешното министерство, полицията проверява и търговските обекти в селото за цигари и алколох без бандерол. Търсят се дори крадени автомобили. Вчера главният прокурор разпореди на държавното обвинение във Враца да извърши проверка по законосъобразността на действията на селския кмет Ценко Чоков.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Илиана Минковска
19:27, 26.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Още по обяд селото се изпълни с цивилни и униформени служители на реда. Икономическа полиция започна да проверява търговските обекти, а прокурори да ровят документацията на селското кметство. Изненадващо се появи и кмета Чоков.

Хората от селото масово се страхуват да говорят за кмета си. Когато камерата не работи споделят за заграбени общински земи и имоти, бити и сплашени.

Веселин Попов: "И Ценко да си получи заслуженото, и не само Ценко, но и синовете му. Аз вярвам в прокуратурата и в правосъдието, за разлика от него, той има чувство за безнаказаност."

- Не знам, не искам да говоря. - Защо се страхувате да говорите? - Не се страхувам, но не искам.

- Проверяват кметството, има ли какво да намерят там? - Ако има какво да намерят, ще го намерят.

Икономическа полиция е проверила 12 търговски обекта. За сега е открит един килограм нарязан тютюн без платен акциз и 1 сграда в селото нелегално присъединена към електропреносната мрежа. Прокурори пък проверяват цялата документация на кметството.

Веселин Вътов, прокурор в Окръжна прокуратура-Враца: "Преимуществено дневници, регистри, цялостната изпълнителска дейност, която се осъществява в кметството в село Галиче. Не се знае какво ще намерим при проверката, затова не е определен срок. Цялостната дейност от 2011 година представлява доста голяма по обем информация. На пръв поглед документацията изглежда наред."

В бившия Младежки дом се е настанил щабът на Ценко Чоков. Цял следобед той не излезе от сградата, но при него бяха проверяващи от Икономическа полиция. По разпореждане на прокуратурата се установява и как се стопанисват и използват общинските имоти, които са предоставени на кметството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристанище и спортен клуб спорят за яхти
Пристанище и спортен клуб спорят за яхти
Проблемно кръстовище във Варна
Проблемно кръстовище във Варна