Пореден екшън във Велико Търново. Късно снощи един от централните жилищни квартали на града беше отцепен за часове от полицията, униформени с кучета извършваха проверка на автомобили и обискираха квартири. Жители от квартала са категорични, че са станали свидетели и на престрелка. От полицията обаче категорично отричат да е имало стрелба и потвърждават единствено, че в района е проведена специализирана акция по линия „наркотици". Арестувани са трима души, между които известния на града криминално проявен Айдън Юсеинов.

Велико Търново

Екшънът започва около 21 часа снощи. Районът около болницата остана отцепен от полицията до късно след полунощ. Хора и автомобили бяха пренасочвани по съседни улици, а свидетели казваха, че всичко започнало със стрелба, която ясно отекнала в квартала.

- По някое време като че ли чух някъде. Имаше гърмене, тука долу и горе се гърмя. Вечерта късно, не е много през нощта.

- Не сме, ние живеем тука в този район, ама не сме разбрали...

Задържани са трима, между които криминално проявения Айдън Юсеинов. Говори се, че 45-годишния мъж е бил мишена на поредната гангстерска саморазправа. Според друга версия обаче спецполицаите нахлули в дома му за обиск и той открил огън по тях.

Въпросният Айдън Юсеинов по прякор - Анди от доста време се движи по улиците на града с този голям черен автомобил, известен не само на полицията, но и на всички жители в старата столица. Той беше щателно обискиран от спецполицаите снощи на тази улица, където се разигра полицейския екшън.

Срещу задържаните е образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, случаят е предаден на специализираната прокуратура в София. Жителите на града обаче очакват информация за случая от преди седмица със заложената бомба в хранителен магазин на метри от сградата на полицията. Според източници пожелали анонимност в града от месец се води гангстерска война за преразпределяне на територии и пазари.