Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и спецпрокуратурата провеждат акция срещу имотни измами в София. Според източници на БНТ към момента са задържани шестима души, между които има полицаи, частни съдебни изпълнители и служители на ГРАО.

Източници от разследването твърдят, че уличената група е фалшифицирала документи и по този начин е присвоявала имоти. Към този час тече брифинг.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Когато лицето почине, служителят на служба ГРАО издавал неистинско удостоверение за сключен граждански брак на член от групата с починалото лице. По този начин той ставал реален наследник на имотите му. Установени са случаи, в които участниците на ОПГ, чрез използването на неистински документи, изтегляли и всички налични сметки по банковите сметки с титуляри починалите лица. От проведените действия по разследването към настоящия момент са установени случаи на прехвърлени имоти от 15 починали лица.
МВР и спецпрокуратурата провеждат акция срещу имотни измами в София

МВР и спецпрокуратурата провеждат акция срещу имотни измами в София

Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и спецпрокуратурата провеждат акция срещу имотни измами в София, научи "По света и у нас".