НОВИНИ

Спецпрокуратурата иска арест за пуснатите под гаранция от ДАИ - София

Специализираната прокуратура ще иска задържане под стража на пуснатите под гаранция обвиняеми по делото за корупционни практики, свързани с шофьорски книжки. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.14 души бяха задържани при акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата. Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София.

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 12.06.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Иван Гешев, ръководителят на Специализираната прокуратура: Колегите не са съгласни с решението на Апелативния специализиран съд относно пуснатите под гаранция обвиняеми по делото. Те смятат, че ще продължат с корупционните практики, ако се върнат на работа, затова са изготвили искане от съда да останат в ареста. Ще се иска тяхното отстраняване, ако няма арест.

При разследването са използвани СРС-та, предстоят и експертизи, обясни Гешев.

Иван Гешев, ръководителят на Специализираната прокуратура: Манипулиран е изборът, за да може определени инспектори да изпитват хора от конкретна автошкола, а тези инспектори са получавали пари, които са предавали и за манипулиране на резултата. Сумите не са били големи, но редовно се е случвало. Практическите изпити са били манипулирани - за кормуването, към момента нямаме данни да има проблеми с теоретичните изпити.

Продължава събирането на веществени доказателства и ако има нужда ще бъдат привлечени още обвиняеми. Разследването е от началото на годината, но престъпната схема е действала от началото на 2016, обясни още ръководителят на Специализираната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колеги зарадваха водещата на Денят започва Юлия Стефанова за рождения й ден
Колеги зарадваха водещата на "Денят започва" Юлия Стефанова за рождения й ден
Бездомни кучета застрашават шофьорите в района на Кресненското дефиле
Бездомни кучета застрашават шофьорите в района на Кресненското дефиле