Специализираната прокуратура ще иска задържане под стража на пуснатите под гаранция обвиняеми по делото за корупционни практики, свързани с шофьорски книжки. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

14 души бяха задържани при акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата. Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София.

Иван Гешев, ръководителят на Специализираната прокуратура: Колегите не са съгласни с решението на Апелативния специализиран съд относно пуснатите под гаранция обвиняеми по делото. Те смятат, че ще продължат с корупционните практики, ако се върнат на работа, затова са изготвили искане от съда да останат в ареста. Ще се иска тяхното отстраняване, ако няма арест.

При разследването са използвани СРС-та, предстоят и експертизи, обясни Гешев.

Иван Гешев, ръководителят на Специализираната прокуратура: Манипулиран е изборът, за да може определени инспектори да изпитват хора от конкретна автошкола, а тези инспектори са получавали пари, които са предавали и за манипулиране на резултата. Сумите не са били големи, но редовно се е случвало. Практическите изпити са били манипулирани - за кормуването, към момента нямаме данни да има проблеми с теоретичните изпити.

Продължава събирането на веществени доказателства и ако има нужда ще бъдат привлечени още обвиняеми. Разследването е от началото на годината, но престъпната схема е действала от началото на 2016, обясни още ръководителят на Специализираната прокуратура.

Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София

Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София

Специализираният съд пусна от ареста с парична гаранция петима от задържаните изпитващи от ДАИ, обвинени в корупция. Мярка "задържане под стража" беш...

Откриха още 9 000 евро при акцията в ДАИ

Откриха още 9 000 евро при акцията в ДАИ

Откриха още 9 000 евро при обиски по разследването за корупционна схема в ДАИ. От прокуратурата заявиха за БНТ, че парите са били укрити в банков сейф...

14 са задържани при акцията в ДАИ

14 са задържани при акцията в ДАИ

Общо 14 са задържаните при акцията в ДАИ - 12 от тях служители на областен отдел към Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а двама са собс...