НОВИНИ

Спецсъдът остави окончателно в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, ръководена от родителите му. Определението на съдебния състав, воден от съдия Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа съвещание и е окончателно. То е подписно с особено мнение от един от членовете на състава. Това беше поредно искане за промяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от неговата защита.

bnt avatar logo
от БТА
22:00, 24.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
спецсъдът остави окончателно ареста вълчо арабаджиев

По време на днешното заседание съдът прие тройна медицинска експертиза на лекари от "Пирогов", според която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му позволява да бъде в ареста. Адвокатът му Илиян Василев заяви в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за евентуален престъпен произход на над 5 млн.лв. открити в банкови касети на негово име.

Адвокатът изнесе данни от разследването, които според него сочат, че Маринела Арабаджиева е поискала от счетоводителка на семейството парите да бъдат внесени в банкови касети от сина й, като те да бъдат на негово име. Прокуратурата обаче смята, че има достатъчно данни за това, че Вълчо е знаел за престъпния произход на внесената от него сума.

Според съдебния състав Вълчо Арабаджиев трябва да остане в ареста, защото той не е в тежко здравословно състояние, а и е налице обосновано предположение за съучастието му в престъпна дейност. Съдиите отбелязаха още, че промяната на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднила разследването, като според тях има възможност той да се укрие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново ръководство на Рено след раздялата с Карлос Гон
Ново ръководство на Рено след раздялата с Карлос Гон
​Германец се вози между два вагона при скорост 200 км/ч
​Германец се вози между два вагона при скорост 200 км/ч