Специализираният съд остави в ареста петимата задържани за участие в схема за телефонни измами в София и Горна Оряховица. Съдът прецени, че на свобода те могат да извършат друго престъпление и да попречат на разследването.

София

При акцията в Горна Оряховица и София са задържани трима мъже и 2 жени. Всички са с обвинения за участие в организирана престъпна група за телефонни измами. Схемата е действала от 2 години.

Николай Димитров - прокурор от Специализираната прокуратура: При едната от измамите е около 800 хиляди лева. Има една за 1 милион лева. Чухте сума спомената 420 хиляди лева, валута златни накити. Тепърва ще се установява точната стойност, но сумите са огромни.
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за петима "ало измамници"

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за петима "ало измамници"

Специализираната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража на петима от участниците в организираната престъпна група за телефонни измами (за...

Жертвите са предимно възрастни хора. Част то тях продавали или прехвърляли имотите си, за да набавят парите, поискани от "ало" измамниците. Възрастна жена почти 2 години била държана под ключ.

Николай Димитров - прокурор от Специализираната прокуратура: Нямала е контакт с външния свят. Няма близки и роднини и 2 години. Не е била заложник, но както чухте - ключовете са намерени в апартамента на една от обвиняемите. Прехвърлени са имотите.
Телефонните измамници са присвоили 8 млн. лева през 2018 година

Телефонните измамници са присвоили 8 млн. лева през 2018 година

Телефонните измамници са присвоили 8 милиона лева от граждани през 2018 година. Арестуваната вчера група се състои от една фамилия, която била на най-...

Сред задържаните в България има мулета, така наречените въртачи и куриери, стана ясно в съдебната зала. Според защитниците нямало достатъчно доказателства.

Красимир Алдъров - адвокат: Не може петима или шестима да ги няма. Други пет шест да са тук и да се правят изводи от едната половина какво им е становището - другите, които не са разпитани също.

В Румъния са задържани шестима души от групата, сред които и соченият за организатор. Очаква се те да бъдат екстрадирани у нас.

30 задържани за измами над 2 млн. лв. след спецакцията срещу „ало“ измамници

30 задържани за измами над 2 млн. лв. след спецакцията срещу „ало“ измамници

При специализирана акция в Горна Оряховица беше разбита най-голямата схема за телефонни измами в България. 30 души са задържани, 25 от тях в Румъния....