След седемчасово заседание спецсъдът отстрани Десислава Иванчева от длъжността ѝ кмет на столичния район „Младост“. Иванчева е отстранена от поста временно, докато не приключи делото срещу нея. Производството за заместничката ѝ Биляна Петрова беше прекратено, след като стана ясно, че тя е уволнена от и.д. кмет Румен Русев.

Иванчева и Петрова посрещнаха новината с викове, като Петрова не искаше да подпише заповедта, защото според нея не е законосъобразно да я уволнят, докато е в отпуска. Тя беше изведена от залата, а Иванчева беше глобена с 200 лева за неспазване на реда. В началото на заседанието двете се оплакаха, че не могат да покажат листове с цитати от СРС, защото са с белезници. След това обвиниха прокуратурата, че материалите от СРС-тата са подменени. От специализирания апелативен съд заявиха, че няма манипулация на СРС- та, а едни и същи записи са използвани в различен контекст от делото.

Специализираният съд още не е решил остава ли Иванчева кмет на Младост

Специализираният съд още не е решил остава ли Иванчева кмет на Младост

След петчасово заседание спецсъдът все още не е решил дали Десислава Иванчева остава кмет на Младост. Производството за заместничката ѝ Биляна Петрова...