Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов по искане на Специализираната прокуратура.

Червен бряг, Червен Бряг

На 20 март 2019 г. той бе обвинен за длъжностно престъпление за това, че през 2017 г. като публичен възложител по Закона за обществените поръчки е нарушил служебните си задължения и без да са били налице основания в закона е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре. По този начин той е облагодетелствал две свързани с него фирми. На Вълов бе взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, съобщиха от спецпрокуратурата.

Съдът мотивира отстраняването от длъжност с това, че са налицe достатъчно основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Този извод се извежда от отговорното служебно положение на обвиняемия и правомощията му да ръководи дейността на цялата общинска администрация.

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Червен бряг

Прокуратурата повдигна обвинение на кмета на Червен бряг

Специализираната прокуратура повдигна обвинение за длъжностно престъпление на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той е обвинен за това, че през 2017 г...