НОВИНИ

Спецсъдът постанови по 6 г. затвор за двама рекетьори

Специализираният наказателен съд наложи наказания от по 6 години лишаване от свобода и 4000 лева глоба на две лица за изнудване чрез заплахи и побой, в т.ч. нанасяне на тежка телесна повреда.

спецсъдът постанови затвор двама рекетьори
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 14.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Тихомир Петров – служител на частната охранителна фирма „VTI“ ООД, и Златко Кънев – бивш служител в същото дружество, са признати за виновни в това, че през 2014 г., без да имат пълномощия да сключват договори от името на дружеството, принуждавали управителка на заведение в Айтос да подпише договор за охрана срещу 240 лв. седмично. Това ставало със заплахи за тежки последствия за нея, за недопускане на клиенти и затваряне на заведението, съобщиха от спецпрокуратурата.

За да докажат намеренията си, двамата подсъдими няколко пъти посещавали заведението с други лица и демонстративно си тръгвали, без да платят направените от тях сметки (две от тях за 516 лв. и за 687.50 лв.). Кънев е осъден и за побой с бухалка и нанасяне на тежка телесна повреда – загуба на око, на служител от друга охранителна фирма. С тази фирма управителката на заведението сключила договор за охрана, след като отказала на „представителите“ на „VTI“ ООД. Служителят е бил пребит от Петров в двора на къща в Айтос в съучастие с други неустановени по делото лица, защото подписал договор за охрана на заведението и отказал да го прекрати. Двамата осъдени за рекет имат предишни осъждания. Кънев е бил реабилитиран. Решението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване и протестиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 пъти проверявали Григор Димитров за допинг
Над 10 пъти проверявали Григор Димитров за допинг
Да се повишат цените на клиничните пътеки, настояват лекари
Да се повишат цените на клиничните пътеки, настояват лекари