Делото КТБ тръгва по същество. След направените промени в НПК, Специализираният съд реши да прекрати четенето на заключителната част от обвинителния акт, която е близо 5 000 страници. За последните 9 месеца в съдебната зала бяха изчетени едва половината от тях. Близо два часа продължиха споровете как да продължи процесът, тъй като всички защитници настояха четенето да продължи по старите правила.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Българската прокуратура не се страхува от процеса по същество. Не се притесняваме от доказателствата, които сме събрали в досъдебната фаза. Не се страхуваме от експертизите, от нищо. Те правят всичко възможно процесът да се забави доста във времето. Явно разчитат да се реши с извънправни способи - смяна на политическата обстановка, смяна на длъжностни лица, нещо да се промени.

Константин Симеонов, адвокат: Единственото, което искаме, е да се спазва законът. В конкретния случай той беше нарушен. Става дума за политически процес. Нещата са готови предварително и всичко това, което днес говорихме в залата е така... за обща култура.
Спецсъдът заседава по делото за източването на КТБ

Спецсъдът заседава по делото за източването на КТБ

Специализирният наказателен съд заседава по делото за източването на Корпоративна търговска банка. Очаква се най-после делото да започне по същество.