НОВИНИ

Спецсъдът пусна под домашен арест двама от обвинените в незаконна сеч

Специализираният съд пусна под домашен арест шефа на Регионалната дирекция по горите в София и директора на Държавно горско стопанство - Своге. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за незаконна сеч и търговия с дървесина.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:32, 20.09.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Заради влошено здравословно състояние специализираният съд реши да наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ за двамата души, сочени за основата на организирана престъпна група. Това се случи въпреки искането на прокуратурата те да останат в ареста.

Ангел Кънев, прокурор: Настояваме за тази най-тежка мярка, защото членовете на групата и съответните директори и длъжностни лица са извършили множество несъщински корупционни престъпления, престъпления по чл. 282 от Наказателния кодекс, същите са повлиявали на множество административно-наказателни процедури, прекратявали са редица производства срещу членове на групата, и са прикривали престъпни деяния и административни нарушения, извършвани от организираната престъпна група.
;

След акцията за задържане на престъпната група за незаконна сеч и търговия с дървесина бяха арестувани петима души. Двама от тях са пуснати под парична гаранция, двама са под домашен арест, а един остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването на групата започна през месец май, като за осем месец печалбата ѝ е 1,2 млн. лв.

Обвиняемите извършвали палежи на автомобилите на хора, които се опитвали да подадат сигнал срещу тях, заявиха от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изследване на БАН: Трафикът на хора е вече и семеен бизнес
Изследване на БАН: Трафикът на хора е вече и семеен бизнес
Сотир Цацаров определи Младен Маринов като отличен професионалист
Сотир Цацаров определи Младен Маринов като "отличен професионалист"