Специализираният наказателен съд не поиска да изслуша задържаните свидетели по делото КТБ. Днес започна заседанието, на което се разглежда искането на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на петимата, на които бяха повдигнати обвинения във връзка с мегаделото КТБ.

© Архив

Адвокатите на обвиняемите заявиха, че искането на Специализираната прокуратура е недопустимо, защото липсват мотиви за исканата мярка и подчертаха, че единственият им мотив е клиентите им да не се укрият. Това твърдение беше опровергано от съдията, който увери, че искането на прокуратурата отговоря на изискванията на закона и добави, че производството е по чл. 64 от НПК.

Последва искане от адвокатите да бъдат изслушани обвиняемите, но това беше отказано от съда. Това провокира адвокатите да поискат отвод на съда, тъй като се опасяват, че разглеждането на делото няма да е обективно, защото ограничава правата на обвиняемите и заради допускането на акт, в който няма мотиви.

Гледането на искането продължава, очаквайте подробности.

Адвокатът на Цветан Василев: Задържани са свидетели по делото за КТБ

Адвокатът на Цветан Василев: Задържани са свидетели по делото за КТБ

Адвокатът на избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев - Константин Симеонов - съобщи, че свидетели по делото КТБ са задържани. От източници в прокурат...