Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения по чл. 255 и чл.253 от Наказателния кодекс, както и за разноските по делото. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции.

Главният прокурор увери, че се работи усилено по издирването на Арабаджиеви

Главният прокурор увери, че се работи усилено по издирването на Арабаджиеви

Главният прокурор увери, че се прави всичко възможно, да бъде установено къде се намират издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви. Подчерта, че всички...

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в 2 търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Нови три ареста по делото "Арабаджиеви", иззети са още 500 000 лв.

Нови три ареста по делото "Арабаджиеви", иззети са още 500 000 лв.

Специализираната прокуратура е иззела нови 500 000 лв. по делото за укриване на данъци пране на пари, по което обвинени са Ветко и Маринела Арабаджиев...