НОВИНИ

Спира се движението на камиони заради снега

Поради обилен снеговалеж се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-5, на територията на областите Русе, Велико Търново, Габрово, Стара Загора до Хасково.

спира движението камиони заради снега
bnt avatar logo
от БНТ
23:57, 03.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Движението по някои пътища в

областите Шумен, Смолян, Търговище, Разград, Варна, Сливен, Русе, Ловеч и

Плевен

е спряно. Между 21.00 ч. и 6.00 ч. се спира движението на всички моторни превозни средства по третокласната пътна мрежа в област Шумен. Заради обилния сняг се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по цялата републиканска пътна мрежа в област Смолян, по пътя от Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж и на територията на областите Плевен и Ловеч, Разград и Търговище, както и по пътя Белово-Юндола и Велинград-Сърница се преустановява движението на товарни МПС до 24:00 часа. От 18:30 ч. до 8:00 ч. се преустановява движението по Айтоски проход. Ограничено е движението на моторни превозни средства над 10 т в посока София по автомагистрала "Хемус"и в Котленския проход.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саудитска Арабия скъса дипломатическите отношения с Иран
Саудитска Арабия скъса дипломатическите отношения с Иран
Бойко Борисов избира един от петима за кандидат-президент
Бойко Борисов избира един от петима за кандидат-президент