НОВИНИ

​Спират ремонта на пътя за Рилския манастир

Спират ремонта на пътя за Рилския манастир заради предстоящите християнски празници - Голяма Богородица и Успение на Свети Иван Рилски, когато се очакват стотици поклонници и туристи да пристигнат в светата обител. От утре до 21 август ремонтни дейности няма да се извършват.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
18:40, 11.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Въпреки засиления трафик през лятото към Рилския манастир, повече от месец по пътя се изграждат подпорни стени за обезопасяването му. В участъка се изграждат нови водостоци, а старите мостове над реките Рилска, Пастра и Елешница се реконструират.

На много места движението се извършва само в едната лента и трафикът е силно затруднен.

20-километровата отсечка от град Рила до Рилския манастир не е ремонтиран повече от 30 години. Утре обаче ремонтните дейности спират и коли ще могат да се движат в двете платна. Така ще се избегне километричните опашки от коли и задръствания заради стотиците туристи, които ще посетят Рилската света обител по време на църоквните празници.

От Областно пътно управление казаха, че въпреки временното прекъсване на ремонтните дейности, срокът за изпълнение на проекта - средата на октомври, ще бъде спазен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ
Фалшив сигнал за терористична заплаха заради недоволен клиент
Фалшив сигнал за терористична заплаха заради недоволен клиент