Кола падна в изкоп на строеж с част от оградата. По чудо няма пострадали хора. Строителството на обекта е спряно. Според кмета на района причината за инцидента е недобро укрепване на строителния терен и спукан водопровод. Столичният кмет Йорданка Фандъкова сезира Софийската градска прокуратура за строителната авария, а главният архитект на София Здравко Здравков - Камарата на строителите в България.

Силен трясък събужда жителите на блок 412 в Овча купел. Когато излизат навън, хората виждат свлачище, кола в изкопа на строителен обект и огромен ров, който се пълни с вода, заради прекъснат централен водопровод. Хората в квартала са притеснени, защото обектът се намира на няколко метра от жилището им.

Тодор Сотиров, жител на блок в близост до изкопа: Тук се набиват едни пилони с пневматичен звук адски силно. Целият блок се тресеше.
Мария Господинова, домоуправител: Настояваме за спешно спиране на обекта, за възстановяване на всички щети, за поемане на отговорност от всички лица по веригата.
Кола пропадна в строителен изкоп в столичния квартал "Овча купел"

Кола пропадна в строителен изкоп в столичния квартал "Овча купел"

Кола падна в изкоп на строителен обект в столичния квартал "Овча купел" рано тази сутрин. При свлачището пада и част от оградата. По чудо няма пострад...

Реакцията не закъсня. След проверка на Дирекцията за национален строителен контрол е установено нарушение - има отклонение от одобрените документи за строеж. Така се стига до издаване на заповед за прекратяване на строежа.

Христина Семерджиева, кмет на район „Овча купел“: Некачествено изпълняване на строителството от страна на строителя на обекта, което е довело до подкопаване на стените и до падане на автомобила вътре в изкопа. Абсолютно безотговорно отношение от страна на изпълнителя и възложителя на този обект.

Според устройствения план от 84-та година на това място трябва да има детска градина. След 91-ва, обаче, теренът от общински става частен и така започнал строежът на девететажен блок. Сега, след спирането му, проектантът и надзорната фирма трябва да представят техническо решение за укрепване и засипване на пропадналия изкоп.