Спират се временно проектите за строителство на трите многоетажни паркинга в Пловдив. Това съобщи кмета на Пловдив Здравко Димитров. Заемът от 13 милиона лева за изграждането им на терена до Хуманитарната гимназия, в район „Тракия", както и буферният паркинг на бул. „Шести септември", няма да бъде изтеглен.

Обществено обсъждане ще реши как да бъде построен паркингът до Хуманитарната гимназия. Подписката за спиране на проекта събрана от родители и живеещи в района ще бъде взета под внимание:

Здравко Димитров - кмет на Пловдив: Нужда крещяща, нужда има от паркоместа нови, но засега е спряно. То няма и готов проект междудругото.

Според досегашния проект улица „4-ти януари" трябваше да се използва за изход на автомобилите от бъдещия паркинг, а оградата на гимназията трябваше да се премести.

Елена Филипова - родител: Ние сме доволни, че се запазва оградата, която е паметник на културата от национално значение. Това че цялата зона ще се превърне в пешеходна, което е изключително важно за децата ни като безопасност.

Замразява се строителството на многоетажен паркинг и в жилищен район „Тракия", тъй като според новия кмет на Пловдив изграждането му в момента не е целесъобразно. Проектът за многоетажен паркинг на улица „Любен Каравелов" върху сградата на ДКЦ 6 също е под въпрос, тъй като има 400 паркоместа в близкия търговски център.