НОВИНИ

Спирки за разкази във Варна

Четири спирки на градския транспорт във Варна са превърнати в творчески пространства. Там жителите на града могат да четат разкази на млади автори, докато чакат автобуса си. Инициативата е на сдружение “Кашалот”.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
07:12, 25.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите и скучни места в града, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме, казват авторите на проекта. Затова те ги превръщат в пространства за творчество и въображение.

Теодора Стоянова, сдружение “Кашалот”: “Където хората, докато чакат градския транспорт, да прочетат нещо, да се вдъхновят, да се откъснат за момент от ежедневието си и да видят, че градът ни може да бъде много интересен и предизвикателен.”

Разказите са подбрани след конкурс и са на неизвестни за широката публика автори. Всяка седмица творбите по спирките ще бъдат сменяни.

Теодора Стоянова, сдружение “Кашалот”: “Получихме наистина много интересни разкази, от научна фантастика до мелодраматични и човешки истории, така че е разнообразно и призоваваме всички да прочетат разказите.”

Нестандартната идея провокира жителите на града, макар и да предизвика различни реакции.

- Сякаш по-подходящо е в градинка, защото тук сме кратко време. - Четат ли хората или телефоните си гледат? - Ходя в библиотеката и ме се струва, че по-често ходят, и виждам млади хора напоследък!

- Аз даже сега ще ходя да ги погледна, наистина не съм забелязала… Аз съм на 23 години и ме интересува. - Обичате ли да четете? - Да! - Какво четете? - Фантастика.

От сдружение “Кашалот” се надяват инициатива да направи пътуването с градския транспорт по-интересно и вдъхновяващо. Надяват се също проектът “Спирка за разкази” да продължи и през лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Артинсталация от цветни чадъри покри крайезерната алея в Белослав
Артинсталация от цветни чадъри покри крайезерната алея в Белослав
Дънери и клони пречат за почистването на река Дунав край Мартен
Дънери и клони пречат за почистването на река Дунав край Мартен