Внезапно почина легендарният басист Ивайло Крайчовски. Той си отиде едва навършил 57 години. Музикант, бас китарист в групата ФСБ и инициатор за създаването на група "Стари муцуни" с Георги Минчев, той остави ярка следа в историята на българската музика.

Легенда. Така го описват и познати, и непознати. Заедно с групите, в които участваше, той подари на българската рок музика незабравими песни. Взема участие в създаването на албумите на редица български поп певци, рок групи и джазови формации. Обичаше да се шегува.

Ивайло Крайчовски: Бате Валди. Най сме доволни, защото той доведе и вокалистки в групата, което не е без значение. Нали рок едн рол, рок енд рол, ама друго си е с вокалистки.
Константин Цеков, пианист ФСБ: Споменът за Ивайло е свързан с най-златните ми най-хубавите, едни от знаковите години в ФСБ, може би към 25 години. Най-вече се свързва с приключенията ни на сцената, естествено, защото там бяхме един до друг и там така бяхме най-близки. Винаги с настроението ни е подтиквал да бъдем позитивни и винаги с това ще го помня.

Животът на легендарния бас китарист беше като метеор - бляскав и кратък. Сърцето му не издържа. Често казваше за себе си, че е единственият човек на планетата, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на групата.

Споделяше, че от музикалната си кариера в ФСБ е научил на много повече неща, отколкото цялото му образование и целия му живот.

Поклонението пред Ивайло ще бъде утре от 16 ч в църквата "Свети Седмочисленици" в София. Поклон пред паметта му!


Почина Ивайло Крайчовски

Почина Ивайло Крайчовски

На 57-годишна възраст внезапно почина легендарният басист на групата ФСБ Ивайло Крайчовски.Поклонението ще е утре, 22 август, от 16.00 часа в църквата...