БСП-София и ГЕРБ кръстосаха шпаги по повод чистотата в София. От левицата поискаха столичния кмет Йорданка Фандъкова незабавно да спре обществената поръчка за почистването на града, защото според тях бъдещият кмет на София е този, който трябва да прецени по какви договори да се извършва почистването през следващите години. От ГЕРБ обаче отговориха, че това искане на БСП е опит да се предизвика криза с отпадъците.

Калоян Паргов - председател на БСП-София: Настояваме г-жа Фандъкова, която е пряк възложител на тази поръчка незабавно да я прекрати, защото на прага на изборите, които предстоят това означава само едно като акт в този момент, а именно, че ГЕРБ служебно искат да си купят изборите в София на стойност 435 милиона за следващите 5 години.
Николай Стойнев, зам.-председател на СОС: В този момент ако поръчката се спре, това означава, че кметът на София през 2020 г. няма да има договор с фирми за почистване на София - това е на практика предложението на БСП. И не виждам никакво основание да бъде спирана такава поръчка, при положение, че тя залага много високи изисквания първо към фирмите, които да участват и второ - към качеството на работа, което ще изпълняват.