НОВИНИ

Спор между ловци в дружинката в Горно Спанчево

Ловци от санданското село Горно Спанчево се оплакаха пред БНТ 2, че не им се разрешава да ловуват в района си. Те обясниха, че в рамките на съществуващата група са създали нова, а в района има две ловни полета и за двете групи. От ловно-рибарското дружество в Сандански казаха, че конфликтът е междуличностен и местните ловци трябва да преодолеят противоречията помежду си, за да ловуват заедно.

bnt avatar logo
от Николай Янев
19:40, 03.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По-старите ловци от Горно Спанчево се отделили от групата и сформирали нова от 15 човека. Причината - честите конфликти с по-младите. Направили 2 самостоятелни излета.

Стоян Патличков: "След тия два лова на нас престанаха да ни дават бележки и сме лишени от лов."

Според нормативните документи обаче решенията за дружинката се вземат от Общото ѝ събрание. Там другата група е с мнозинство, тъй като е от 21 човека.

Бисер Янков - председател на ЛРД “Сокол 1920” - Сандански: “Общото събрание взе решение групата да не се дели на две, защото по този начин остава вариантът да се ловува и двата почивни дни."

По-старите ловци са съгласни да ловуват само един ден седмично.

Йордан Филипов: "Едната група ще ловува в едното, другата ще ловува в другото ловно поле. Следващата събота и неделя се сменяме и така може да се уредят нещата."
Стоян Патличков: "Съгласно уставите и правилата повече от 20 човека не можем да ловуваме с една бележка."

По-младите обаче настояват да ловуват два дни в седмицата. От ловно-рибарското дружество в Сандански са провели три срещи с ловците от Горно Спанчево, но без резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
34 мъже от арабски произход са задържани в частен имот до Своге
34 мъже от арабски произход са задържани в частен имот до Своге
​Флашмоб предизвика паника в испански курорт
​Флашмоб предизвика паника в испански курорт