НОВИНИ

Спор в Народното събрание между Нинова и Борисов

Спор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол. Нинова поиска оставката на премиера. Той пък я обвини, че е излъгала избирателите си, като е оттеглила своята оставка.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:15, 22.11.2019
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

Пленарната зала стана арена на лидерски сблъсък ГЕРБ-БСП. Поводът беше декларация, в която Корнелия Нинова атакува управляващите за кризите с водния режим, здравната система, болничните, корупцията.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Вие сте некомпетентни да управлявате, некомпетентни да контролирате процесите, а корупцията е ваша емблема. Играете танго - 2 напред, 1 назад. Не можете да ми оспорвате правото да ви искам оставката. Говоря от името на 1 млн. българи, които са подкрепили БСП за България.

Премиерът влезе в тона на лидера на левицата и заяви, че хората са решили на избори кой да ги управлява.

Бойко Борисов - министър-председател: Разбира се, че имате възможност и право да ми искате оставката. Аз, за разлика от вас, два пъти съм си я давал и съм напускал управлението. А вие излъгахте този 1 милион, че си я давате и след една седмица казахте - няма да си я давам.
Корнелия Нинова: Излъгах вас и няколко бизнесмени в България, искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП?

ГЕРБ обвиниха Нинова в манипулации и поискаха тя да разкрие имената на бизнесмените.

Делян Добрев - ГЕРБ: Ако няма такива олигарси, ако тази случка изобщо не е съществувала, то тогава излиза, че някой има режисиран план за това да се изкара жертва.

Нинова днес атакува Борисов, че използвал правителствения самолет за партиен форум на ЕНП в Загреб. Борисов пък отговори, че е имал и срещи като премиер.

Корнелия Нинова: Себастиян Курц, пътуващ в икономична класа на общите авиолинии. Има възможност да видим и пристигането на българския премиер Бойко Борисов, който реши да дойде в Загреб с държавната птица.
Бойко Борисов: Себастиян Курц в момента не е никакъв, не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а за съжаление ние щяхме да се пребием с тоя фалкон и беше свободен само еърбъсът. А колко струва на президента Радев да отиде до Китай с него? Да ви покажа колко сте дребнава.

Борисов беше в парламента, за да отговори на въпрос на Корнелия Нинова за Шенген и отново потвърди, че страната ни е изпълнила всички критерии. Според премиера е направено необходимото и всички институции в Европа смятали, че България трябва да влезе в Шенген.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС урежда контрола на националите преди баражите за Евро 2020
БФС урежда контрола на националите преди баражите за Евро 2020
Тежка катастрофа край Видин
Тежка катастрофа край Видин