Спор в парламента, свързан с оповестените записи на командира на Военно-въздушните сили генерал Цанко Стойков, в които се предполага, че е участвал и президентът Румен Радев. Депутатът от БСП Антон Кутев изрази недоволство, че е върнат негов въпрос по темата, отправен към премиера Бойко Борисов. Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че премиерът не е въвлечен оперативно в дейността на ДАНС и МВР. А председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че Борисов има функции на координация по отношение на работата на ДАНС.

Антон Кутев - БСП: Аз задавам въпрос за това как министър-председателят е подслушвал президента. Ами така. ДАНС, която е на подчинение на министър-председателя, е подслушвала президента.

Ако някой иска да ме убеди, че Бойко Борисов не е знаел, че президентът на държавата се подслушва, ще ви кажа, че или Бойко Борисов не е за мястото, което заема, или някой ме лъже.

Томислав Дончев - вицепремиер: На него не му е работа да знае кой е арестуван, подслушван, оперативно следен, дори мисля, че има норми, които ограничават правомощията му в тая работа. Това, че е принципал на дадена институция, не означава, че може да следи поведението или траекторията на всеки един агент или неин.
Цвета Караянчева - председател на НС: Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цветан Стойков не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя.
Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев

Румен Радев: Чакам отговор на въпросите си към Борисов и Гешев

„Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам отговор“. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Бор...