Клип, който според снимащия показва как строителна фирма от Ямбол изхвърля строителни отпадъци в река Тунджа взриви социалните мрежи. Клипът има над 6900 споделяния и над 270 хиляди гледания. Проверка на репортерите в Ямбол обаче установи друго.

От снимания от висок блок в жилищен комплекс „Златен рог” клип се вижда, как двама работници, качени на товарен камион изсипват строителни отпадъци, но не може да се определи точно къде попадат те, макар да е ясно, че всичко се разиграва край река Тунджа. Снимащият е качил в профила си клипа с призив да се споделя, за да получи санкции строителната фирма. За по-малко от 24 часа той е споделен над 6900 пъти и е гледан над 270 000 пъти.

Проверка на нашия екип обаче установи друго. Строителната фирма е изхвърляла отпадъци не в реката, а в частен имот, която имм е възложила ремонт.

Георги Петков, собственик на фирмата, възложила ремонта: "Вчера събориха едно панелче около метър и двадесет, за да изградим нова врата, метална врата, да я сложим там и от това панелче си го сложихме тука в нашия двор отпадъка. Това са две колички натрошен бетон от панелчето, което сме съборили….Абсолютно нищо не е изхвърлено в реката."

Собствениците на строителната фирма заявиха, че ще подадат сигнал в прокуратурата за оронване на престижа на фирмата, за разпространяване на невярна информация.