НОВИНИ

Спор за отсечено дърво прерасна във физическа агресия

Инцидентът е от Черноморец, където собственик на парцел решил без разрешение да отсече дървото, за да не пречи на запланувания от него строеж.

bnt avatar logo
от Мария Салабашева
12:22, 24.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

За инцидента ни сигнализира Васил Жечев, който е възмутен от факта, че без разрешение и оценка от компетентните екослужби може безпрепятствено да се отсече дърво.

Васил Жечев: Има си компетентни органи в тази държава, закони. Това е четвъртото дърво, което г-н Габрилов реже. Тук имаше още три.

Васил Жечев е записал и част от сблъсъка си със Стефан Габрилов, в момента когато е почиствал на място стърготините.

Не успяхме да открием Стефан Габрилов. Разговаряхме обаче с дъщеря му, която потвърди, че семейството наистина възнамерява да строи.

Людмила: Собственикът е друг, не съм аз. Собственикът е брат ми. В момента го няма.

Васил Жечев обаче е твърдо решен да не остави случая без последствия.

Васил Жечев: Той хукна към мен и замахна с метла и лопата да ми нанесе удар, като каза: „Няма да снимаш, че като те прасна“. Това представлява заплаха аз живота и за здравето ми и на моето семейство и аз съм длъжен да реагирам.

Васил Жечев подаде жалба за физическа агресия в полицейското управление в Созопол и Районната прокуратура - Бургас. Отделно е сезирал за отрязаното дърво министерството на Околната среда и водите, Регионалната екоинспекция в Бургас, както и отдел „Екология“ към община Созопол, откъдето увериха, че ще придвижат сигнала незабавно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Работи ли системата за спешната помощ?
​Работи ли системата за спешната помощ?
Бум на сделките с имоти в Пловдив
Бум на сделките с имоти в Пловдив