Спор за владеене на имот на централния софийски булевард "Мария Луиза" беше на път да прерасне в на насилие тази сутрин. Част от собствениците се опиха да влязат в ресторант, където се бяха барикадирали друга част от собствениците. Присъствието на полиция предотврати по-нанатъшни инциденти.

София

В 9 часа сутринта по инициатива на по-голямата част от собствениците съдебен изпълнител се е опитал законно да ги въведе в имота. Версиите за случая, както и за собствеността и ползването на имота на двете страни, са коренно различни.

Радка Орцева, собственик и наемател: От 96-а година съм с договор за наем, и по силата на този договор, който е 2019, ползвам цялата сграда. Плащам на другите съсобственици, имам ресторант, който действа.
Евгения Башева собственик: От 2010-а година не съм получавала нито една стотинка. Многократно са търсени за разговори, за наем за някакво разбирателство. Не сме го получавали или ми се затваря телефона, или ми се казва, ти не си никаква, няма да ти дам никакви пари, ако влезеш в имота, ще запаля имота.