НОВИНИ

Споразумение за икономическо и техническо сътрудничество между България и Дубай

Посолство на Обединените арабски емирства в София и българско посолство в столицата Абу Даби ще бъдат открити през 2017 година. Тогава се навършват 25 години от началото на дипломатическите отношения между двете страни. Това стана ясно от изявленията на министрите на икономиката на двете държави Божидар Лукарски и Султан бин Саед ан Мансури. Те подписаха днес междуправителствено споразумение за икономическо и техническо сътрудничество и откриха двустранен бизнес форум.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 12.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Султан бин Саед ан Мансури определи тази официална визита у нас като историческа, защото е първа след демократичните промени в страната ни през 1989 година. С подписаното днес споразумение, подчерта още той, двете страни отварят нова страница в областта на икономическите отношения. То по думите му представлявало „пътна карта" в областта на инвестициите, индустрията, малкия и среден бизнес, туризма и хранителното подсигуряване, както и областта на гражданската авиация.

Н.Пр.Султан бин Саед ан Мансури, министър на икономиката на ОАЕ: Ние винаги ще настояваме да се развиват отношенията ни в областта на гражданската авиация, защото тя е изключително важна за нас сфера. Днес обсъдихме и помощта, която нашите правителства могат да окажат за развитие на двустранните отношения с размяна на посещения на ниво министър-председатели както и интензивни визити на търговски делегации и участие в изложения. Искам да потвърдя, че следващият етап в отношенията между нашите страни ще бъде забележителен с откриването на двете посолства.
Божидар Лукарски, министър на икономиката: Време е да се възобновят традиционни в миналото икономически и политически отношения на ново ниво. Със споразумението се създава смесена икономическа комисия между двете държави. Тази комисия ще решава и конкретни казуси, възникнали при тези търговско-икономически отношения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови изисквания за асансьорите
Нови изисквания за асансьорите
Една жена загина при катастрофа на Околовръстното шосе в София
Една жена загина при катастрофа на Околовръстното шосе в София