Какво поиска Великобритания от ЕС? След като британският премиер Борис Джонсън изпрати две противоречиви писма към Брюксел, парламента отказа да обсъжда неговия план, договорен само ден преди това. На председателя на ЕС Доналд Туск му стигнаха силите само за един туит, в който каза, че сега трябва да се консултира с лидерите на Съюза.

Вижте коментарите в "Още от деня" на Любомир Кючуков - директор на Института за икономика и международни отношения, бивш заместник външен министър и Мартин Табаков - политолог, председател на Института за дясна политика.

В момента битката се води в Уестминстър, тя се води между премиера и министрите на Великобритания, каза Любослав Кючуков.

Парламентът се опитва да предотврати всякаква възможност страната да излезе без сделка. Според Любослав Кючуков и Мартин Табаков ситуацията с Тереза Мей се повтаря, а вероятността от повторно отлагане на Брекзит също не е изключена. Те не изключват предложение за повторен референдум, който ще доведе до още трудности и забавяне.

Любомир Кючуков - директор на Института за икономика и международни отношения, бивш заместник външен министър: Пътят към втори референдум е по-скоро през нови парламентарни избори и ново правителство.

Има голяма вероятност да се стигне до поредното отлагане на Брекзит. Европейските лидери няма как да заемат страна, тъй като нямат еднозначно мнение относно оставането на Великобритания в Съюза.

Мартин Табаков - политолог, председател на Института за дясна политика: Европейските лидери няма как да заемат отношение по един такъв процес, когато този процес няма еднозначна позицията, формирана в рамките на Камарата на общините.

Вижте повече във видеото.