НОВИНИ

Според Тръмп пълната денуклеаризация на Северна Корея вече е започнала

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че пълната денуклеаризация на Северна Корея вече е започнала, предаде Ройтерс.

тръмп пълната денуклеаризация северна корея вече започнала
bnt avatar logo
от БНТ
21:55, 21.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света
Доналд Тръмп, президент на САЩ: Те спряха да изстрелват ракети, в това число и балистични. Те унищожават техния ракетен полигон. Те го взривяват. Те вече взривиха един от най-големите им изпитателни полигони, в действителност четири от техните големи изпитателни полигони и най-голямото нещо ще бъде тоталната денуклеаризация, която вече започва да се случва.

Вчера американският министър на отбраната Джеймс Матис бе запитан дали Северна Корея е направила нещо по пътя към денуклеаризацията след историческата среща между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп на 12 юни. Матис каза, че не му е известно подобно нещо и добави, че "се намираме съвсем в началото на процеса и подробните преговори все още не са започнали". Той каза, че не би очаквал това на този етап.

Днес Матис бе до Тръмп, когато президентът направи това изказване.

Базираната в САЩ група за наблюдение на дейностите на Северна Корея - "38 Норт", каза в края на миналата седмица, че няма признаци за никаква активност за унищожаване на севернокорейските ракетни полигони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последен снимачен ден за Емилия Кларк в сериала „Игра на тронове“
Последен снимачен ден за Емилия Кларк в сериала „Игра на тронове“
Турски съд остави в затвора местния представител на „Амнести интернешънъл“
Турски съд остави в затвора местния представител на „Амнести интернешънъл“