НОВИНИ

Ще затвори ли врати старото кино "Левски"?

Старото кино "Левски" е напът да затвори врати. От две години там се помещава "Сити Марк Арт Център" - пространство за театър, кино и концерти. Мястото работи без държавна издръжка, но дава сцена на златните имена на българския театър и млади актьори. Центърът е собственост на сдружение, което се финансира от друга своя собственост на ул. "Съборна" 7 в столицата.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
15:29, 09.06.2017
6424
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сградата на "Съборна" 7 се намира на 50 метра от президентството. Партерът е собственост на Центъра, а другите шест етажа, от 2005-а година притежава бизнесмена Янко Иванов. Той има намерение да построи 16-етажен небостъргач на мястото на сегашната сграда.

След като не получава съгласието на другия собственик за строежа, е заведен иск, който я оспорва в съда на град Никопол. Магистрати гледат делото в столицата, въпреки установена фалшификация, според която то е стартирало със задна дата. Културни дейци излязоха с отворено писмо до главния прокурор с молба да разреши казуса. От прокуратурата днес се въздържаха от коментар по темата.

Жоржета Чакърова: Г-н Цацаров, обръщам се лично към Вас, с молба, аз съм артистката от Народния театър Жоржета Чакърова. Защитете ни, моля Ви! В името на всички, които се изявяват на тази сцена. Защитете не само нас, защитете истината.
Гинка Станчева: Най-после трябва да се сложи край на тази несправедливост, на това мошеничество, на тая огромна корупция в България.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правят виртуални дисекции в Медицинския университет в Пловдив
Правят виртуални дисекции в Медицинския университет в Пловдив
Командирът на екипажа на падналия Пантер е с опасност за живота
Командирът на екипажа на падналия "Пантер" е с опасност за живота