НОВИНИ

БСП поиска да се отложи влизането в сила на Закона за образованието

БСП и ГЕРБ влязоха в задочен спор заради Закона за предучилищното и училищното образование, който трябва да започне да действа от 1 август. Социалистите настояха влизането му в сила да се отложи с година, за да се преодолеят трусовете в системата. От Парламентарната група на ГЕРБ обаче заявиха, че не са съгласни с отлагането. Вчера Йорданка Фандъкова в качеството си на експерт по въпросите на образованието също препоръча отлагане, което обаче явно не е прието от съпартийците й.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:49, 04.02.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Валери Жаблянов - депутат от ПГ "БСП лява България": Ние се надяваме на широка обществена подкрепа, не само парламентарна, за отлагането на влизането на закона в сила, защото това ще означава хаос, напрежение, нещастни лични съдби на деца и на родители, нещо, с което ние не сме се сбълсквали.
Милена Дамянова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Жалко е наистина, че за тази една година не разбраха новата философия, която цели едно - да имаме деца, които да се представят добре на международните изследвания по грамотност. Ако искаме и на поредното следващо такова международно изследване ние да сме на дъното, да, трябва да отложим закона. Вероятно това е целта на колегите от БСП.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците против еднодневните договори и винетки
Земеделците против еднодневните договори и винетки
Библиотека във входа
Библиотека във входа