Продължават споровете между партньорите в коалицията Обединени патриоти, свързани със закона за горивата. Парламентът днес прие окончателно част от текстовете, по които има несъгласие. За търговците на дребно ще се изисква уставен капитал или обезпечение от поне 20 000 лева, а за едрите търговци - 1 милион лева. След вчерашната среща на патриотите по темата, днес Валери Симеонов и Волен Сидеров влязоха в задочен спор.

Валери Симеонов, вицепремиер и лидер на НФСБ: В медиите беше отразено, че има споразумение, постигнато по отношение на този законопроект, което не отговаря на истината. Затова се наложи да дадем опровержение.
Волен Сидеров, председател на ПГ на ОП и лидер на Атака: Това, което казах вчера, е вярно. Вчера имаше тон, атмосфера на разбирателство и аз ви предадох тази атмосфера. Декларацията на НФСБ я приемам като неколегиално поведение.
Валери Симеонов, вицепремиер и лидер на НФСБ: Смятам, че този закон създава големи рискове за унищожаване на стотици търговци от дребен и среден ранг. Няма какво да изчистваме, ние сме 3 различни партии, по някои въпроси имаме различни позиции и никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме.
Волен Сидеров, председател на ПГ на ОП и лидер на Атака: Няма да позволя някой да ми обяснява как трябва да искам неговото съгласие едва ли не. Няма такова нещо и моите коалиционни партньори трябва да разберат, че не са фелдфебели.