НОВИНИ

Спречкване между двама е предизвикало паниката в Лондон

Спречкване между двама мъже по все още неизяснен въпрос - това е вероятната причина за настъпилата вчера паника в сърцето на Лондон. 16 души пострадаха в района на метростанция "Оксфорд съркъс", а в полицията бяха подадени десетки сигнали за стрелба. В крайна сметка се оказа, че не става дума за поредно терористично нападение, а фалшива тревога.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:16, 25.11.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Лондонската полиция разследва причините за вчерашната паника, когaто малко преди 17 часа местно време, в района на Оксфорд съркъс хората хаотично започнаха да бягат. Мястото е популярно сред туристите и е отправна точка към няколко търговски улици. Един на друг хората си предават новината, че на метростанцията са чути изстрели.

Бях в един магазин за дрехи, когато изведнъж всички започнаха да тичат и да се опитват да излязат. Не разбрах какво се случва, заключиха ни вътре и ни казаха да изчакаме, а навън се напълни с полицаи.

При настъпилата масова истерия няколко души са стъпкани от тълпата и са настанени в болница. Полицейската акция приключва точно за 90 минути. Твърденията, че става дума за терористичен атентат са отхвърлени, както и тези, че изобщо е имало стрелба.

Според лондонската полиция, тези двама мъже са в основата на фалшивата тревога. Смята се, че са се спречкали, но как и защо се е стигнало до там хората да помислят, че са чули изстрели, все още не е известно.

От началото на годината Великобритания няколко пъти стана мишена на терористите. Три от големите нападения бяха в Лондон. Властите въведоха засилени мерки за сигурност, а нивото на опасност от терористична заплаха остава високо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови методи за лечение на рак
Нови методи за лечение на рак
Мащабна антитерористична акция след атентата в Египет
Мащабна антитерористична акция след атентата в Египет