НОВИНИ

Закъсали влакове заради зимната обстановка

Днес в 8 железопътни участъка на страната беше спряно движението на влаковете заради усложнената зимна обстановка. На много места заради паднали клони продължава да е прекъсната контактната мрежа, има и стоварили се върху релсите скали. В момента обстановката се нормализира и проблем има само по няколко направления.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
11:19, 17.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Най-критично остава положението в района на Кърджали, заради свлачище падна мост по направлението Момчилград -Подкова. Най-сериозни поражения пък има по Подбалканската линия. На много места пътници чакаха с часове във вагоните, докато проблемите бъдат отстранени. Така се случи и с препълнения експресен влак от Варна за София. Той закъса близо до село Мадара. Композицията продължи пътя си след дълъг престой.

И този път десетки ни потърсиха с оплакване за липса на всякаква комуникация с железницата. Един от закъсалите влакове тръгва тази сутрин в 5 ч. от гарата в Петрич в посока София. В Симитли се качват около 15-20 човека и от 6 сутринта до 12 на обяд хората бяха блокирани във вагоните, без информация за това кога ще тръгнат. Служителите на гарата предложили на блокираните във влака да бъдат превозени с линейки. Друг превоз не можели да предложат.

В сайта на БДЖ информацията за ситуацията по гарите не се обновява и няма как да се установи онлайн кои влакове закъсняват и кои - не се движат. Липсват линкове към социални канали, откъдето да се получава актуална информация. Връзката е само по стационарен телефон.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебните занятия в Силистренска община са отменени
Учебните занятия в Силистренска община са отменени
Работодателят може да следи личната комуникация на работника
Работодателят може да следи личната комуникация на работника