Кампанията на БНТ, посветена на пътната безопасност „Спри, детето запази!“, откри четвърта учебна площадка за безопасно движение и приложно колоездене в рамките на 2018 г. Този път домакин на събитието бе 63-о ОДЗ „Слънце“ в столичния квартал „Бенковски“.

Програмата започна с празничен водосвет, а гости на празника бяха директори на столични детски градини, представители на Пътна полиция и Червения кръст.

Оказа се, че малчуганите от детското заведение с директор г-жа Мариела Григорова, имат вече изградени познания за правилата на пътя. Демонстрираха ги зад воланите на миниавтомобили и мотоциклети, като към тях се присъединиха и много родители на велосипеди.

Детското театрално студио „Весел столичен светофар“ изнесе обучителна артистична програма, посветена на безопасността на пътя. Децата се радваха на специалното участие на поп звездите Искрен Пецов и Коцето Калки, илюзиониста Боби Шоу и танцови състави.


Новият детски комплекс за обучение по безопасност на движението, открит с подкрепата на БНТ, е четвърти само в рамките на тази година.

В дните на светлите Великденски празници със своя миниписта и тренажор за пътна безопасност се сдобиха и децата от с. Герман, а в Деня на детето 1 юни това бе 121-а детска градина в столичния район „Нови Искър“.

Откриването на учебната 2018-2019 година се проведе в 79-а Детска градина „Слънчице“, район „Студентски“.

Кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“ стартира през 2012 г. и се реализира в партньорство със Столична община и Главна дирекция „Национална полиция“. Инициативата фокусира вниманието на водачите върху малките участници в пътното движение.