НОВИНИ

Съпругата на израелския премиер Нетаняху е обвинена в измама

Съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Сара, е била обвинена днес в измама заради предполагаема злоупотреба с държавни средства при поръчки на кетъринг за официалната им резиденция, заяви министерството на правосъдието на Израел, цитирано от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
17:30, 21.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
съпругата израелския премиер нетаняху обвинена измама

Според обвинителния акт Сара Нетаняху и един държавен служител по неправомерен начин са използвали над 100 000 долара за стотици ястия, доставяни от ресторанти, заобикаляйки забраната за подобна практика, когато резиденцията разполага с щатен готвач.

В обвинителния акт, разпространен за медиите от министерството на правосъдието, се посочва, че обвинението срещу съпругата на премиера и в измама при утежняващи вината обстоятелства и в злоупотреба с доверие.

;

Премиерът, самият той забъркан в поредица от корупционни разследвания, определи обвиненията срещу жена си като нелепи и безпочвени.

В миналото 59-годишната Сара Нетаняху многократно влизаше в новините заради репутацията ѝ на властен и деспотичен човек. Говорител на семейството каза, че това мнение за Сара е абсолютно незаслужено.

Поредният скандал около Сара е малко вероятно да навреди политически на съпруга ѝ, който управлява Израел четвърти мандат и според социологическите проучвания се радва на висока подкрепа, въпреки че е обвиняван в нарушения, отбелязва Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъблин предупреди Лондон, че няма много време за осигуряването на плавен Брекзит
Дъблин предупреди Лондон, че няма много време за осигуряването на плавен Брекзит
50 млн. лв. са нужни за ремонта на военните хеликоптери за следващите 2 години
50 млн. лв. са нужни за ремонта на военните хеликоптери за следващите 2 години