НОВИНИ

Съпругата на Павел Александров иска да им върнат иззетите ценности

Съпругата на бившия шеф на Фонда за лечение на деца даде показания в ГДБОП. Тя подготвя искане - иззетите при обиска в дома им златни накити и монети, да бъдат върнати на семейството.

съпругата павел александров иска върнат иззетите ценности
bnt avatar logo
от БНТ
19:46, 09.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Павел Александров беше задържан при спецакция на 20 април и с още 4-ма души бяха обвинени за злоупотреби. За иззетите ценности жена му е представила документи за наследство от бившия ѝ съпруг и данъчни декларации, които доказват висок доход. Тя е висш банков служител и е купувала юбилейни монети, като има сертификати за произход. Това каза пред журналисти адвокат Диана Ангелова, като обясни, че разследването е на много ранен етап, и че бившият директор на фонда не можел сам да одобрява плащания.

Диана Ангелова - адвокат на бившия шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров: "Всичко в неговата дейност е било съгласувано от една страна с Обществения съвет, от друга - е минавало през министерството. Такъв е уставът. Те са органът, които са одобрявали от разхода за гориво по една наредба - до разходите на Фонда. Нищо не е ставало само с неговия подпис. Аз затова казвам, че той няма как да е субект по някои от престъпленията, в които го обвиняват, защото той няма тези качества да го направи".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдят обвинените в убийството на Нягол Петров
Съдят обвинените в убийството на Нягол Петров
Психичноболен мъж се барикадира в дома си в Хасково
Психичноболен мъж се барикадира в дома си в Хасково