НОВИНИ

Спряха финансирането на Медицинския университет

Финансовият министър спря финансирането на Медицинския университет по настояване на просветният министър Меглена Кунева. Според нея изборът на новия ректор проф. Виктор Златков е нелегитимен, а законният ректор е проф. Вихра Миланова, а смяната на ръководството има връзка с одита на висшето училище.

спряха финансирането медицинския университет
bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 14.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Кунева обясни още, че от университета не са представили в министерството документи за легитимността на Общото събрание, както е по закон. Тя е разпоредила и проверка за законността на събранието, но шестимата проверяващи от министерството на са получили никакво съдействие и нито един протокол за проведения избор от председателя на събранието проф. Генчо Начев. Просветният министър определи това като престъпление по Наказателния кодекс. Тя е сезирала прокуратурата и МВР за съдействие при провеждане на проверката.

Меглена Кунева, министър на образованието и науката: "Провеждащото се Общо събрание по този начин е недопустимо, бих казала - скандално. На територията на висшето училище властва беззаконието. Проведох разговори с финансовия министър и днес вече имаме решение от него за спиране на разпореждането със средства в медицинското училище. Предвид случващото се ние нямаме увереност, че средствата биха се разходвали заноносъобразно, т.е. от легитимни органи на управление на висшето училище".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошите момчета на унгарската политика
Лошите момчета на унгарската политика
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста заподозрян за убийство
Окръжният съд в Пловдив остави в ареста заподозрян за убийство