Парапет на мост над жп линията край Шумен се откърти и надвисна над контактната мрежа на железопътната линия. Падналото желязно съоръжение блокира движението на влаковете по линията Шумен - София. В момента се движението на автомобили по моста е ограничено в едната лента. От БДЖ са направили организация за транспортиране на пътниците с два автобуса между гара Шумен и гара Хан Крум в двете посоки до отстраняване на проблема.

Шумен

Надвисналият парапет е забелязан от машиниста на пътническия влак за Горна Оряховица, който към 8 часа сутринта минал под моста. Той първи е подал сигнала. Токът по контактната мрежа е изключен.

Пламен Гатев - служител на БДЖ: Всичко е било опряно в това положение, мръдне ли повече може да падне върху жп линията.

Ремонтът на съоръжението може да се забави, защото общината и пътната агенция спорят чия собственост е. Показани бяха и схеми от кадастралната карта.

БНТ: Докъде точно е общинското, къде е границата с държавното.

Общински съветник: До първата колона на моста.

Служители на областно пътно управление: Нашата собственост започва от следващата детелина, която е на Преслав пътя, където се пресича там.

Скъсаният парапет е по цялото протежение на моста. Съоръжението е на 40 години и никой не си спомня да е ремонтирано, само преди няколко години беше положен нов асфалт.