НОВИНИ

Спряно е разпространението на големите горски пожари в Португалия

Огнеборците успяха тази сутрин да спрат разпространението на горските пожари, бушуващи от събота в Гоиш, Централна Португалия - по-малко от денонощие, след като бяха овладели огромния пожар в градчето Педрогау Гранде, на 150 км от Лисабон, където загинаха 64 души и 2014 бяха ранени, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:47, 22.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
спряно разпространението големите горски пожари португалия

Пожарът край Гоиш е локализиран, но някои огнища може да се активизират отново, заяви командващият операциите Карлуш Тавариш.
Пламъците, засегнали и съседни общини, са ограничени на площ от 20 000 хектара, уточни той.

Пожарът в Гоиш бе втори по значение в региона след този в Педрогау Гранде, който унищожи близо 30 000 хектара гори и храсти, преди да бъде взет снощи под контрол.

За гасене на двата пожара бяха изпратени общо близо 2400 огнеборци, докато горски пожари не липсваха и в останалата част от страната, отбелязва АФП.

Невъзможно е последните горски пожари в Португалия да са пламнали от светкавица, защото бурята в региона е започнала към два часа след лумването на огъня, заяви шефът на организацията "Лига на пожарникарите" Жайме Марта Соариш. Той подозира палеж и прикани за разследване с цел проверка на официалната версия, съобщиха Би Би Си и ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детски градини в Благоевград ще приемат деца през цялото лято
Детски градини в Благоевград ще приемат деца през цялото лято
Тропическа буря връхлетя южните американски щати
Тропическа буря връхлетя южните американски щати