НОВИНИ

Спукан главен топлопровод е причината 4 квартала в София да останат без парно

Авария остави без парно и топла вода четири квартала в южната част на София. Спукал се е главен топлопровод, обясниха от "Топлификация - София". Директорът на ТЕЦ "Земляне" заяви за БНТ, че законовият срок, в който трябва да се реши проблемът е 48 часа, но се надява това да се случи до край на деня.С подробностите - вижте прякото включване на Альоша Шаламанов, който е на мястото на аварията.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
12:21, 11.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Аварията е обхванала четири столични квартала. Това са "Стрелбище", "Белите брези", "Красно село" и "Гоце Делчев". Екипи в момента работят по отстраняване на аварията. Преди минути работниците успяха да намерят мястото и да стигнат до тръбите, които трябва да бъдат ремонтирани.

Около 24 000 абонати са засегнати от аварията, както 7 детски градини и 4 училища.

От пресцентъра на Столичната община съобщиха за "По света и у нас", че в детските градини е осигурено алтернативно отопление, а в училищата учебните занятия са с намалени часове. Началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева каза за БНТ, че ако аварията не бъде отстранена в кратки срокове, кметът на София може да обяви ваканция, докато топлоснабдяването бъде възстановено.

Как се справят със студа в 7-а детска градина?

Ксения Семизорова, директор на 7 ДГ "Детелина": Във всяка група има отоплителни печки, духалки. В момента градусите в детските ясли са 21, имаме 19 и 18 градуса по другите групи, но под 18 градуса нямаме група. Мисля, че няма проблем към момента, но ще има проблем утре, ако няма парно, защото все пак парното е работило до 1:30 тази нощ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 пожара са гасили през този отоплителен сезон в русенско
18 пожара са гасили през този отоплителен сезон в русенско
Ще има ли сближаване на европейската и израелската позиции за Ерусалим?
Ще има ли сближаване на европейската и израелската позиции за Ерусалим?