НОВИНИ

Спукан водопровод наводни улица в "Лозенец"

Спукан водопровод наводни улица в столичния квартал "Лозенец". За аварията алармираха зрители на БНТ 2. Потърпевшите граждани се оплакаха, че пред домовете им е започнала да блика вода и повече от 10 часа никой не е реагирал на сигналите им. Течът се появява от изкоп при ремонтни дейности на улица "Богатица", където в момента се подменят топлопроводи и пътна настилка.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
20:20, 28.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Малко след 6 вечерта вчера Зорница и нейните съседи забелязват, че изкопът пред жилищата им малко по малко започва да се пълни с вода и само за няколко часа превръща изкопа в езеро.

Притеснени от опасността от наводнение, жителите на квартала подават многократно сигнали до "Софийска вода" и "Топлофикация". До полунощ обаче проблемът не е решен.

Зорница Шепкова - жител на квартал "Лозенец": "За четвърти път лично аз звънях отново във ВиК, за да им кажа, че пробивът става все по-голям и просто да се предприеме някаква мярка, най-малкото да дойде някой да споре водоподаването в квартала, така че да спре изтичането на питейна вода. Те ми казаха, че имат само двама дежурни служители и че идвал някакъв инспектор от тяхното дружество преди това през деня и бил преценил, че на другия ден можело да се отстрани този проблем."

От "Софийска вода" потвърдиха за аварията на водопровода. При тях са постъпили пет сигнала за теч на улица "Богатица". От дружеството обяниха, че са направили проверка около 20 минути след първия сигнал, след което са възложили ремонта на аварийни екипи. Ремонтните дейности приключват в 6:30 часа сутринта. За отстраняването на теча се е наложило и спиране на водата в ранните часове между булевард "Арсеналски" и улиците "Славище", "Богатица"," Бунтовник" и " Николай Лилиев". От дружеството обаче не са установили причината за аварията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Турция се обсъжда назначаването на нови 151 генерали и адмирали
В Турция се обсъжда назначаването на нови 151 генерали и адмирали
Екслузивните кадри на БНТ с Мохамед Далил в световните медии
Екслузивните кадри на БНТ с Мохамед Далил в световните медии