НОВИНИ

​Сраженията в Алепо бяха подновени

Сраженията в сирийския град Алепо бяха подновени. Споразумението за временно спиране на огъня се провали. Евакуацията на мирните жители и бунтовниците беше отложена. Съобщава се за най-малко 7 убити и над 40 ранени.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
15:45, 14.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
По света
​сраженията алепо бяха подновени

Затишието в Алепо се оказа кратко, битката за града продължава. Въздушните удари бяха подновени. Двете воюващи страни взаимно се обвиняват за нарушаване на примирието.

Проправителствените части настояват преди да изпълнят споразумението да бъдат освободени пленените сирийски войници. Според руския външен министър съпротивата на бунтовниците ще приключи до два-три дни.

Автобусите, с които трябваше да бъде извършена евакуацията на мирните жители и на бунтовниците, пристигнаха през нощта. Но преди няколко часа се върнаха в депата. Те трябваше да отведат евакуираните до Идлиб - градът е под контрола на опозиционните сили. Турция обяви, че там ще построи бежански лагер за хората от Алепо. В него трябва да бъдат настанени около 80 хиляди души.

Според специалния пратеник на ООН за Сирия Стефан де Мистура, вероятно в източната част на Алепо са останали около 50 000 цивилни. Според него в тези квартали има и около 1500 екстремисти, като една трета от тях са от радикалната групировка "Ан Нусра".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се удари във влак на прелез, няма пострадали
Кола се удари във влак на прелез, няма пострадали
Издирват изчезнал мъж в Стара планина
Издирват изчезнал мъж в Стара планина