НОВИНИ

Сърбите от северно Косово прекратиха сътрудничеството си с КейФОР

Политическите представители на сърбите от северно Косово прекратиха комуникацията и сътрудничеството си със силите на НАТО КейФОР до ново решение, съобщи тази вечер Танюг, като се позова на кабинета на кмета на Северна Митровица Горан Ракич.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:00, 02.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
сърбите северно косово прекратиха сътрудничеството кейфор

Политическите представители на сърбите от северно Косово най-остро осъждат "инструментализирането на КейФОР, които днес изпълниха ролята на политически покровител" на премиера Иса Мустафа при необявеното му пътуване в северната част на Косово, и до ново решение прекратяват комуникацията и сътрудничеството с КейФОР, се казва в съобщението.

"Това посещение се състоя противно на волята на жителите на северно Косово и гледаме на това като на демонстрация на сила от страна на Иса Мустафа, защото ако наистина бе силен, нямаше да му трябва международна въоръжена охрана. Това е военно-политически ход на КейФОР, чието намерение е нарушаване на процеса на нормализиране и предизвикване на страх и безпокойство сред сърбите на север от река Ибър", се допълва в съобщението.

Косовски сърби блокираха днес главния път Прищина-Рашка в района на село Рударе след информации, че оттук ще минат косовският премиер Иса Мустафа и някои от министрите в косовското правителство. Мустафа и министрите присъстваха на тържественото откриване на мост над река Бистрица в община Звечан, северно Косово. Мостът, който днес бе открит, бе възстановен с помощта на силите на НАТО КейФОР. КейФОР придружиха премиера Мустафа по пътя и той успя да присъства на церемонията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал между български висши училища заради Тараклийския университет
Скандал между български висши училища заради Тараклийския университет
Standard&Рoors потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива
Standard&Рoor's потвърди кредитния рейтинг на България със стабилна перспектива