НОВИНИ

Сърбия изпраща хуманитарна помощ в Алепо

Министерството на отбраната на Сърбия е взело решение да изпрати хуманитарна помощ в сирийския град Алепо, в която ще има по десет тона олио, захар и брашно, съобщава белградският вестник "Политика". В пакета помощ, подготвен от министерството на отбраната и армията на Сърбия, има също дрехи, обувки, електроагрегати, лекарства и превързочни материали.

bnt avatar logo
от БТА
10:21, 18.10.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
сърбия изпраща хуманитарна помощ алепо

Помощта ще бъде натоварена на руски транспортни самолети на летището "Константин Велики" в Ниш, откъдето ще отлети за Сирия. От сръбското министерство на отбраната заявили, че руската страна е започнала подготовка за тази хуманитарна акция и е поискала разрешение за прелитането на своите два самолета. Все още не е уточнена точната дата кога руските самолети ще кацнат в Ниш.

Сърбия, независимо от натиска, никога няма да въведе санкции на Русия, заявил вчера в Белград сръбският президент Томислав Николич, пише вестник "Вечерне новости". На откриването на Развоен център на руското географско общество Николич заявил, че Сърбия е изпитала върху себе си разрушителните последици на санкциите за държавата и народа. Санкциите са негативни в дългосрочен план и най-често засягат най-ранимите слоеве от населението, изтъкнал сръбският президент.

Вестник "Вечерне новости" цитира посланика на Русия в Сърбия Александър Чепурин, според когото с влизането на Сърбия в Европейския съюз двустранните връзки между Сърбия и Русия ще претърпят значителни промени. На икономически форум в Белград руският посланик призовал за начало на диалог за намаляване на негативните последици от европейската интеграция на Белград за Русия и Сърбия. Не бихме искали нашите двустранни бизнес връзки да страдат от присъединяването на Сърбия към ЕС, заявил руският посланик. Той посочил, че промените ще се отразят предимно на режима на свободна търговия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена загина при пожар в Пловдив
Възрастна жена загина при пожар в Пловдив
Йоко Оно откри своя скулптура в парк в Чикаго
Йоко Оно откри своя скулптура в парк в Чикаго