НОВИНИ

Сърбия не може да подари Косово, заяви сръбският патриарх Ириней

Сръбският патриарх Ириней заяви, че Сърбия никога няма да може да подари Косово и Метохия и все още не е дошло време за посещение на папа Франциск в Сърбия, съобщава белградският вестник "Политика". Може Косово да бъде отнето, да бъде окупирано, каквото е днес, но Сърбия никога не може да каже, "ние подаряваме това", тъй като това, което се подарява, се губи завинаги, а онова, което се отнема със сила, се връща по същия начин, заявил патриархът на Сръбската православна църква в интервю за телевизия Храм, коментирайки вътрешния диалог за Косово.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:10, 04.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
Сърбия не може да подари Косово, заяви сръбският патриарх Ириней

Патриарх Ириней изразил надежда, че това е мнението и на ръководството на държавата.

Министърът за иновациите и технологиите Ненад Попович се е обявил в подкрепа на предоставянето на дипломатически статут на служителите на сръбско-руския център в Ниш, съобщава в. "Вечерне новости". Той е припомнил, че руските хуманитарни служители са спасявали живота на граждани на Сърбия в наводнения и пожари и са изчистили над четири милиона квадратни метра от територията на Сърбия от неексплодирали бомби на НАТО.

"Как да се обясни на гражданите на Сърбия, че войниците на НАТО, които хвърлиха тези бомби по Сърбия, имат дипломатически статут, а руските хуманитарни служители, които чистят Сърбия от тези бомби, нямат такъв статут", попитал Попович в интервю за "Вечерне новости". "Трябва да запазим най-добри възможни отношения с Вашингтон и Брюксел, но същевременно да поддържаме нашето приятелство с Русия и Китай. Само така можем да защитим нашите интереси по въпроса за Косово и Република Сръбска", добавил Попович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експеримент: Как да шофирате безопасно при заледени участъци?
Експеримент: Как да шофирате безопасно при заледени участъци?
Общината търси концесионер за стадион Пловдив
Общината търси концесионер за стадион "Пловдив"