Сърбия отвори две нови глави в преговорите за членство в ЕС на днешната Междуправителствена конференция ЕС-Сърбия с участието на европейския комисар за разширяването Йоханес Хан, предаде Танюг.

Отворени са глава 17 за икономическата и валутната политика и 18-та - за статистиката. Сръбската делегация бе водена от министъра за европейската интеграция Ядранка Йоксимович. С двете нови отворени глави в досегашния процес на присъдиняване към ЕС Сърбия е отворила 16 глави, две от които са временно затворени.

Същевременно Черна гора отвори днес предпоследната глава в преговорите с ЕС - 27-ма, посветена на околната среда и климатичните промени, с което на Подгорица ѝ остана само още една неотворена глава

ЕС направи оценката, че Подгорица е постигнала достатъчен напредък в този сектор. Черногорският външен министър Сърджан Дарманович напомни, че конституцията на страната я определя като екологична държава. С днешното отваряне на глава 27 Подгорица е отворила 32 от общо 33 глави и временно е затворила три глави.

Екатерина Захариева участва в среща на външните министри на ЕС

Екатерина Захариева участва в среща на външните министри на ЕС

България настоява при преговорите за членство с Македония в ЕС да се изпълняват всички ангажименти за добросъседство. Това заяви вицепремиерът и външе...