НОВИНИ

Сърбия и Черна гора отвориха нови преговорни глави за членство в ЕС

Сърбия отвори две нови глави в преговорите за членство в ЕС на днешната Междуправителствена конференция ЕС-Сърбия с участието на европейския комисар за разширяването Йоханес Хан, предаде Танюг.

bnt avatar logo
от БТА
21:10, 10.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
сърбия черна гора отвориха преговорни глави членство

Отворени са глава 17 за икономическата и валутната политика и 18-та - за статистиката. Сръбската делегация бе водена от министъра за европейската интеграция Ядранка Йоксимович. С двете нови отворени глави в досегашния процес на присъдиняване към ЕС Сърбия е отворила 16 глави, две от които са временно затворени.

Същевременно Черна гора отвори днес предпоследната глава в преговорите с ЕС - 27-ма, посветена на околната среда и климатичните промени, с което на Подгорица ѝ остана само още една неотворена глава

ЕС направи оценката, че Подгорица е постигнала достатъчен напредък в този сектор. Черногорският външен министър Сърджан Дарманович напомни, че конституцията на страната я определя като екологична държава. С днешното отваряне на глава 27 Подгорица е отворила 32 от общо 33 глави и временно е затворила три глави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон обеща увеличение на минималната работната заплата със 100 евро на месец
Макрон обеща увеличение на минималната работната заплата със 100 евро на месец
Левски обърна Етър и зае второто място (видео)
Левски обърна Етър и зае второто място (видео)